Metoda de predare a aritmeticii mentale - SmartyKids - Dezvoltare Personala Copii

METODĂ ORIGINALĂ

Noi nu învățăm copiii doar să socotească, ci ne ocupăm de dezvoltarea complexă a acestora.

Succesul copilului nu constă doar în faptul că va învăța să socotească rapid numere mari. Dezvoltare personala copii aceasta este doar o consecință. Copiii dezvoltă pe de-o parte capacitatea de a-și concentra atenția, de a observa, vizualiza dar şi imaginația, auzul și memoria.

Aria lui Broca
Aria lui Broca

Exercițiile cu numărătoarea abac dezvoltă abilităţile motrice și terminațiile nervoase ale degetelor. Aceasta duce la stimularea zonei corespunzătoare a creierului. Datorită dezvoltării motrice, aritmetica mentală ajută micii elevi să învețe să scrie, să lucreze cu hârtie, foarfecă e.t.c .

ИнтериоризацияInteriorizarea

Interiorizarea este procesul de dezvoltare a funcțiilor cognitive - vorbire, gândire, imaginație etc. Aritmetica mentală asigură un calcul mintal mai bun, și apoi dezvoltă treptat imaginația.

Всичко в едноTotul la un loc

Studiul aritmeticii mentale combină activități tangibile, motrice și analitice. De asemenea, activitățile din centru includ jocuri și exerciții fizice.

 Dezvoltare personala copii Dezvoltare personala copii

Până la vârsta de 12 ani, se menține o plasticitate mare a creierului, se observă o creștere intensă a creierului central şi a celulelor nervoase și se stabilesc conexiuni neuronale între emisfera stângă și cea dreaptă.

Obiectul activităţii
Obiectul activităţii

Activitatea principală și inteligibilă pentru copiii preșcolari este cea legată de lucrul cu obiecte. Tocmai o astfel de activitate este învăţarea calculului cu abacul. Cu ajutorul unui obiect, calculul este mai ușor de învățat (de aceea se folosește numărătoarea), decât dacă am începe direct să socotim în minte.

Двете полукълба на мозъкаCele două emisfere ale creierului

Pentru calcul, copilul îşi folosește ambele mâini simultan, respectiv ambele emisfere cerebrale. Mișcând cu ambele mâini bilele abacului, se declanșează coordonarea motrică, care intensifică activitatea creierului ca întreg nu doar a unei dintre emisfere. Folosirea imaginilor, comuta activitatea creierului din emisfera stânga spre cea dreaptă.

Aritmetica mentală - parte din programa școlară.

În unele țări din Asia de Sud - Est, aritmetica mentală face parte din programa şcolară. Pe măsură ce își dezvoltă abilitățile înnăscute, cu ajutorul aritmeticii mentale, copiii pun bazele viitorului lor succes în viață și, de asemenea, își sporesc potențialul creativ.

PROCESUL DE ÎNVĂŢARE

Cum funcționează aritmetica mentală?

Calcule cu abacul

Copiii rezolvă exerciţii matematice imaginându-şi abacul.

Gândire reproductivă

Capacitatea de a reproduce și de a păstra imaginea mentală a numărătoarei, le oferă posibilitatea de a învăța să se concentreze și să socotească rapid în minte.

Automatizare

Capacitatea de a se concentra și tehnica calculului cu abacul imaginar este prelucrată până la automatizare. Treptat, exemplele devin mai dificile. Prin complicarea sarcinilor, se folosesc mai multe componente în calcul și copilul dezvoltă capacitatea de a-şi distribui atenția.

Formule

Prin rezolvarea exerciţiilor copiii își dezvoltă memoria de scurtă durată, iar memorând formulele de calcul - cea de lungă durată. Fiecare copil își activează de asemenea memoria fotografică. Aceasta se perfecţionează prin exersarea cu cartonașele flash. Ca urmare a lecțiilor regulate de aritmetică mentală, se obține viteza calculului oral.

Prin urmare, copiii încep să facă calcule mintale rapide!

Vă invităm la centrul educațional "SmartyKids" din orașul dvs. și vă veți convinge singuri!

Întrebări frecvente

Răspunsuri la
întrebările frecvente ale părinților

faq

Cât durează cursurile de învăţare pentru vârstă preșcolară / școlară?

Întregul curs de aritmetică mentală se extinde pe o perioada de 3 ani. Lecţiile au loc de două ori pe săptămană, câte 1 ora, pentru copiii cu vârstă preşcolară şi o dată pe săptămână , 1 oră şi 45 minute pentru elevi. Toate cursurile se predau sub forma unui joc captivant şi fac parte dintr-un scenariu unificat.

Copilul nu va obosi la cursuri?

Copiii participă la cursurile noastre cu mare plăcere, deoarece alternăm învățarea aritmeticii mentale cu jocuri intelectuale, exerciții de grup și individuale care, de asemenea, dezvoltă atenția și abilitățile creative.

Se dau teme pentru acasă?

Exersarea acasă este unul dintre principalii factori care influențează rezultatul final. Vă recomandăm urmăriţi dacă copilul dvs. acordă 20 de minute pe zi pentru îndeplinirea sarcinilor pentru acasă, calculului pe abac (lecții noi) și, de asemenea, calculului mintal (lecții învățate).

Cum este structurată învăţarea?

1. Modul S

Durata: 3 luni

Program: prezentarea abacului, componentele acestuia, regulile de utilizare.

Rezultat: Copiii vor înțelege cum să adune și să scadă corect pe abac. Se dezvoltă abilităţile motorii: scrierea de mână, lucrul cu obiecte mici. Apar primele semne de îmbunătățire a succesului la școală.

2. Modul M

Durata: 3 luni

Program: Crearea de rutine, studierea formulelor de calcul.

Rezultat: copilul începe să socotească cu ajutorul formulelor. Memoria și concentrarea se îmbunătățesc simțitor.

3. Modul A

Durata: 5-6 luni

Program: Automatizarea adunării și scăderii.

Rezultat: Imaginația și memoria fotografică se dezvoltă fenomenal.

4. Modul R

Durata:5-6 luni

Program: Pregătirea pentru înmulțirea cu abacul

Rezultat: Calcul mintal fulgerător, înţelegerea principiului tablei înmulţirii şi efectuarea de operaţii. Capacitatea de gândire analitică crește considerabil.

5. Modul T

Durata: 5-6 luni

Program: Înmulțirea cu abacul

Rezultat: Copilul înmulțește cu abacul folosind formulele deja învățate. În acest stadiu, copilul are nevoie de un timp foarte scurt pentru a rezolva orice tip de exerciţiu de aritmetică la școală. Mulți copii ocupă locuri de cinste la olimpiade.

6. Modul Y

Durata: 5-6 luni

Program:Tehnica de împărțire cu abacul.

Rezultat: Copilul va putea rezolva orice tip de exerciţiu, sarcină, nu doar la şcoală dar şi în viaţa de zi cu zi. Se va remarca tendinţa de a deveni lider şi va fi capabil să-şi expună şi să-şi argumenteze punctul de vedere. Rezultatele la şcoală continuă să se îmbunătăţească la toate materiile.

Pot să-mi învăț singur copilul?

Da, puteţi să vă ocupaţi individual de copilul dvs. după metodologia de faţă. Dar, chiar dacă aţi hotarât să vă învăţaţi singur copilul, vă recomandăm să o faceţi în cadrul unui grup de copii, deoarece lecţiile în grup dezvoltă abilităţile de comunicare şi munca în echipă.

Cât de eficiente sunt aceste activități? Există progrese reale?

Aritmetica mentală dezvoltă gândirea creativă și analitică, îmbunătățește concentrarea, memoria fotografică, imaginația, logica, dar și observarea și auzul. Progresul copilului este măsurat printr-un test la sfârșitul fiecărui curs, dar veți observa rezultatele mult mai devreme!

Contrazice aritmetica mentală programa școlară?

Dimpotrivă, învăţarea aritmeticii mentale ajută copilul să asimileze mai bine materialul din programa școlară! În primul rând, ea dezvoltă abilități legate de memorie, imaginație, logică și gândire. În al doilea rând, ajută la o mai bună înțelegere a științelor exacte: matematică, fizică și geometrie. În al treilea rând, oferă încredere copiilor. Când copilul dvs. va învăța să socotească rapid mai bine decât un adult, el va ști că poate învăța orice, atâta timp cât se va strădui!

Copilul poate rezolva astfel de sarcini pe un calculator, de ce are nevoie de aritmetica mentală?

Calculatorul cauzează lenea minții, în timp ce abacul antrenează creierul, ceea ce permite rezolvarea exercițiilor de aritmetică cu viteza calculatorului. În plus, cunoștințele de aritmetică mentală nu numai că sporesc viteza calculului oral, dar dezvoltă funcţiile cognitive la copii (imaginația, memoria, atenția, observarea).

SmartyKids în orașul tău